GEZOCHT: werk van Wim Oepts GEZOCHT: werk van Wim Oepts

GEZOCHT: werk van Wim Oepts

Hans Heintz1 maand geleden

Bruning Heintz zoekt werk van de Nederlandse kunstenaar Wim Oepts (Willem Anthonie Oepts) die leefde van 1904 tot 1988. Mocht u in het bezit zijn van een origineel olieverfschilderij van de kunstenaar Wim Oepts, dan komen wij graag in contact met u.

Wim Oepts

Wim Oepts

Wim Oepts was een kunstenaar met veel herkenbaarheid. De vaak ‘vlakke’ composities, contrasterende kleuren en de spanning tussen het abstracte en figuratieve in het werk, zijn erg interessant. Doordat hij vond dat een schilderij nooit ‘af’ was, heeft hij slechts weinig gemaakt. In zijn atelier omringde hij zich met verschillende werken waar hij mee aan de slag was. Aan het begin van zijn carrière, was het Charley Toorop die de jonge Oepts aanmoedigde om te gaan schilderen. Desondanks jaren hierna, heeft Oepts in Zuid Frankrijk zijn eigen stijl weten te vinden. Pas in de jaren 60 wordt zijn werk echt erkend, omdat verzamelaars zijn werk aankopen.

In 2011 is een monografie en oeuvrecatalogus verschenen naar aanleiding van een tentoonstelling in de Rotterdamse Kunsthal. Mede door deze tentoonstelling is zijn werk onder de aandacht gekomen. Noemenswaardig is dat werken zijn opgenomen in museale collecties.

In 2022 organiseerde Museum Jan in Amstelveen aandacht aan Oepts met de expositie "Wim Oepts en de schilders van het zonnige zuiden". Deze bood de kijker een uitgebreid overzicht van het oeuvre van kunstenaar Wim Oepts en van zijn Nederlandse tijdgenoten.

Landschap in de Franse Languedoc

Landschap in de Franse Languedoc

Onder andere de volgende musea hebben zijn werk in de collectie: Het Stedelijk Museum in Amsterdam, Gemeente Museum in Den Haag, Museum Henriette Polak in Zutphen. Het meeste werk van Oepts bevindt zich in particuliere handen.

Tags


Aanbevolen kunststof