Een nieuwe lente, een nieuw logoEen nieuwe lente, een nieuw logo

Een nieuwe lente, een nieuw logo

Hans Heintz10 maanden geleden

Voor onze galerie was een passend logo een eerste vereiste. Dat vraagt vakmanschap pur sang. Er is zoveel keuze en er valt zoveel slims te bedenken. Waar moet je beginnen ?

We begonnen eigenlijk bij een online logo maker die ontwerpen maakt op basis van kunstmatige intelligentie (AI). Je kunt allerlei parameters meegeven en ook andere voorkeuren zoals stijl, kleuren etcetera.

Van de long list kwamen we op een short list met mooie AI-gebaseerde logo’s uit. Die lieten we aan onze website bouwer/designer Quintal Web Solutions zien en op basis van hun feedback hebben we gekozen voor het huidige logo met enkele aanpassingen (je ziet vaker dat een combinatie van AI en menselijk handelen optimaal is).

Dit logo straalt verfijning, elegantie en artistieke excellentie uit, terwijl het ook een moderne en visueel aantrekkelijke look heeft.

We hebben gekozen voor een dun lettertype, wat een gevoel van subtiliteit en verfijning aan het logo geeft. Een scherp oog zal opmerken dat de "e" in Heintz iets gekanteld is. Deze kleine afwijking van de verticale uitlijning voegt een vleugje dynamiek, visuele interesse, en een moderne, artistieke flair toe aan het logo. Overigens heeft Freddy Heineken hetzelfde gedaan met het logo van Heineken. Het is namelijk ook vrolijkmakend alsof de letter “e” de kijker toelacht.

Het icoon tussen de woorden "Bruning" en "Heintz" bestaat uit vierkanten die gerangschikt zijn als de schilderijen in de online galerie op de website. Elk van deze vierkanten heeft een kenmerkende kleur:

De gekozen tekstkleur, ook donkerblauw, wordt vaak geassocieerd met vertrouwen, professionaliteit en verfijning.

Door donkerblauw te gebruiken voor de letters, straalt het logo geloofwaardigheid en autoriteit uit en vormt het een goed leesbaar contrast met de lichte achtergrond.

Overigens komen de voornoemde kleuren vaker terug in het design van de website. Ze vormen de kleurenbasis.

Kortom, het logo van onze galerie is wel doordacht ;-)

Tags


Aanbevolen kunststof