Gestileerde emoties. Abstracties in acryl van Henny LeuvenGestileerde emoties. Abstracties in acryl van Henny Leuven

Gestileerde emoties. Abstracties in acryl van Henny Leuven

Hans Heintz5 maanden geleden

Enkele jaren terug werd ik benaderd door Henny Leuven die mij een mooi schilderij uit de Larense School aanbood. Ik maakte kennis met Henny en begreep dat hij zelf ook schilderde. Toen ik zijn werk zag, was ik direct onder de indruk. Zowel qua techniek, originaliteit en symboliek was zijn werk indrukwekkend. Ik vond dan ook dat zijn werk meer aandacht verdiende. Ik maakte contact met museum Sjoel Elburg en nu in februari 2024 wordt er aldaar een tentoonstelling georganiseerd van zijn werk. Ik ben daar zeer verguld mee. En men heeft mij gevraagd de opening van deze bijzondere expositie te verrichten.

Bijgaand meer informatie over de expositie: https://sjoelelburg.nl/tentoonstelling/gestileerde-emoties-abstracties-in-acryl-van-henny-leuven/

Een schilderij dat mij zelf zeer aansprak, is bijgaand schilderij van koeienhoofden.

Er is nog een weg terug - Henny Leuven

Er is nog een weg terug - Henny Leuven

Allen kijken dezelfde kant uit. Kuddegedrag. Maar er is één koe die de andere kant uitkijkt. Die koe symboliseert voor mij helden uit bijvoorbeeld de tweede wereldoorlog (een grote fascinatie van mijzelf). Mensen als Gerrit van der Veen, Hannie Schaft, August Landmesser of Georg Elser. Maar ook tegenwoordige helden als een Aleksej Navalny. Ziet u de held in de kudde koeien ?

De expositie is van 10 februari tot en met 4 mei 2024. Gaat allen kijken !

Tags


Aanbevolen kunststof