Maurits Cornelis Escher maakt het onmogelijke mogelijkMaurits Cornelis Escher maakt het onmogelijke mogelijk

Maurits Cornelis Escher maakt het onmogelijke mogelijk

Bert Bruning5 maanden geleden

Onlangs konden wij een object van niemand minder dan Maurits Escher aan onze collectie toevoegen. Het betreft een bijzonder blikje in de vorm van een ‘icosaëder’, een object met 20 vlakken. Voor de verdere omschrijving verwijzen wij graag naar de collectie. Dit object is heel bijzonder maar dat geldt eigenlijk voor al het werk van Escher. Zijn werk is volkomen uniek. En ook fascineert het. ‘Hoe kan dat nou, die trap lijkt eindeloos door te gaan?’. Escher gebruikt het feit dat onze hersenen van een twee dimensionaal object een drie dimensionale voorstelling maken. Maar zijn werk is niet alleen fascinerend door de bijzondere voorstellingen, ook was hij een buitengewoon begaafd technicus. Zijn verfijnde techniek stelt hem in staat om zeer gedetailleerde voorstellingen te maken en dat versterkt de zeggingskracht van zijn werk.

Met zijn bijzondere houtsnedes heeft Escher altijd een groot publiek aangesproken, wereldwijd. Escher is zondermeer een van de meest bekende Nederlandse kunstenaars. Over zijn werk zijn vele boeken geschreven en talloze documentaires gemaakt. We raden u aan om er eens een paar te bekijken op Youtube.

Mocht u in het bezit zijn van een origineel werk van deze kunstenaar en u wilt het verkopen, dan houden wij ons graag aanbevolen.

Tags


Aanbevolen kunststof